Vår 2019

Våren 2019

HANNE ROMÁN


FARGER, FOTO OG FRIDA: 

Maleri og foto

25 MAI - 9 JUNI 2019


Sørum Kunstforening presenterte billedkunstneren Hanne Román med utstillingen Farger, Foto og Frida på StasjonsGalleriet, Frogner stasjon.

 

På utstillingen viste hun arbeider innen foto og maleri. Felles for arbeidene er lek med farger.

 

Fotografiene er tatt på hennes mange turer i Danmark, Italia og Spania over flere år. Hanne viste også sine portretter av den mexikanske kunstneren Frida Kahlo.

GALLERIBESØK


GALLERI WÜRTH

Stilleben i samtids-kunsten

7 APRIL 2019


Sørum Kunstforening inviterte medlemmer til guidet omvisning. 

Utstillingen tar for seg stillebenet som kunstsjanger og utforsker dens plass i samtidens kunst. Representert i utstillingen er blant andre Fernando Botero, Xenia Hausner, Anselm Kiefer, Andy Warhol og Marc Quinn.

Les mer om utstillingen.

OLAV LEIKANGER


NATURIMPULSER: 

Maleri og tresnitt

9 - 24 MARS 2019


Sørum Kunstforening presenterte billedkunstneren Olav Leikanger med utstillingen Naturimpulser - Maleri og tresnitt på StasjonsGalleriet, Frogner stasjon.

 

På utstillingen viste han arbeider innenfor tre kategorier: landskap, badebilder og tresnitt. Felles for arbeidene er at de handler om natur eller om menneskers opplevelse av naturen. Mange av landskapsbildene har motiver fra nordvestlandet og fra Lofoten, men også andre motiver. Badebildene handler om mennesker som finner renselse og fornyelse i naturen. I tresnittene er det robåten som er det sentrale elementet som et bindeledd mellom menneskene og naturen og et symbol for en kultur og tid der menneskene levde nærmere naturen.


MEDLEMSKVELD


"EN ØY - EN DIKTER

- EN DAG - 30 MALERIER": 

Randi Fjørstad

28 FEBRUAR 2019


Billedkunstneren Randi Fjørstad viste lysbilder og fortalte hvordan bildene hennes fra Træna ble til og hva som skjedde med dem.

Medlemskvelden ble holdt på Meierigaarden på Lørenfallet.

ANNE KARIN JORTVEIT


HENGENDE HAGE: 

Installasjon av håndspunnet og plantefarget tråd og foto

26 JAN - 10 FEB 2019


Som en del av Sørumfestivalen presenterte Sørum Kunstforening Anne Karin Jortveit som viste installasjonen «Hengende hage» i StasjonsGalleriet på Frogner stasjon. 

 

Arbeidet er bygget opp av håndspunnet og plantefarget tråd. I tillegg viste hun en serie fotografier hvor tråd står i sentrum og en serie mindre fotos på metallplater.  

© Copyright. All Rights Reserved.

Sørum kunstforening


Vi arbeider for å fremme kunnskap om og interesse for kunst og kultur.